Logo_leesplein_sinterklaasvoorleestournee2014

Ter ere van de campagne Vaders Voor Lezen organiseert de Leescoalitie in samenwerking met 12 bibliotheken een Sinterklaas Voorleestournee voor vaders en kinderen met Dieuwertje Blok.

Half november breekt een spannende tijd aan: het Sinterklaasjournaal is weer op televisie en bereidt kinderen dagelijks voor op de komst van Sinterklaas en pakjesavond. De presentatrice, Dieuwertje Blok, is dit jaar niet alleen te zien op televisie, maar komt ook voorlezen in bibliotheken door het hele land.

Vanaf 15 november t/m 3 december 2014 reist Dieuwertje het hele land door om verhalen voor te lezen. In elke provincie van Nederland bezoekt Dieuwertje een bibliotheek, ze komt o.a. naar Gouda, Venlo, Den Helder, Stadskanaal en Zuidlaren. Ook is overal een plaatselijke boekhandel aanwezig is om de boeken te verkopen, waaruit Dieuwertje Blok voorleest. Na afloop kunnen de kinderen een handtekening krijgen of met Dieuwertje op de foto.

Vaders Voor Lezen wil dat met name vaders met hun kinderen naar de bibliotheek komen voor dit unieke voorleesevenement, maar ook moeders, opa’s en oma’s zijn welkom.

In het activiteitenoverzicht van Vaders Voor Lezen staan de geplande voorleessessies.