Normal_ontbijt2455
Ieder jaar draagt het kindercentrum in de Bloemenbuurt haar steentje bij aan het verbeteren van de wereld door mee te doen aan een speciale actie. Dit jaar besloten de kinderen en pedagogisch medewerkers zich in te zetten voor de Voedselbank door eten en spullen te verzamelen. Dit meldt Lisa Dak. 

 

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armste mensen door ze tijdelijk te voorzien van o.a. voedselpakketten. Door het benodigde in te zamelen voor de Voedselbank zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.
 
De kinderen, ouders en medewerkers maakten een bord om aandacht te vragen voor deze actie. Zo kon niemand het missen. Ze zamelden eten in blik, kleding, schoenen en speelgoed in. Op dinsdag 23 september kwam mevrouw te Pas van de Voedselbank langs bij het kindercentrum Lisa Dak om iedereen persoonlijk te bedanken. Deze feestelijke dag sloten de kinderen af met een spetterend Zumba optreden, waarvoor ze onlangs aan een workshop deelnamen. 
 
© Nationale Onderwijsgids