Logo_sisa_logo

Sisa Kinderopvang neemt eind deze maand een deel van de locaties over van Amarins Kindercentra. De Friese kinderopvangorganisatie Amarins werd vorige maand door de rechtbank failliet verklaard. Vrijdag bereikte de curator overeenstemming voor de overname. De kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties in de gemeente Dantumadiel kunnen nu een doorstart maken. Vanaf 24 september gaan zij verder onder de vlag van Sisa. Dit meldt Waldnet.

Amarins verzorgde de dagopvang voor ruim negenhonderd kinderen uit de regio. De organisatie ging failliet doordat er steeds minder aanmeldingen binnenkwamen. De regio kampt met krimp waarvan de gevolgen werden versterkt door de economische crisis. Curator Rick van der Spek gaat ervan uit dat de overname door Sisa een duurzame oplossing is om de opvangactiviteiten in het gebied te behouden.

Sisa Kinderopvang is een grote aanbieder van kinderopvang in Friesland met kinderdagverblijven, gastouderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. De organisatie neemt twee van de in totaal achttien locaties van Amarins over. Ook zullen enkele medewerkers meegaan in de overname. Bij Amarins werkten tachtig mensen.

© Nationale Onderwijsgids