Normal_kinderopvang_koken_spelen_keuken

KOK Kinderopvang heeft besloten meubilair en speelgoed dat niet wordt gebruikt te schenken aan het goede doel. Vrijwilligers van de Werkgroep de Ruyter uit Rijnsburg zullen zorgen dat de spullen op de juiste plek belanden in Oost-Europa. Dit meldt Dichtbij.

De kinderopvangorganisatie heeft locaties in Katwijk, Rijsburg en Valkenburg. Na een grote schoonmaak op alle vestigingen, bleven er veel spullen over die nog in goede staat zijn maar niet gebruikt worden. KOK Kinderopvang besloot alles te schenken aan Werkgroep de Ruyter, een stichting die zich inzet voor arme kinderen in Oost-Europese landen. Een vrachtwagen vol kinderbedjes, stoeltjes, fietsjes, speelkussens en speelgoed vertrok vorige week naar de opslag van de Werkgroep. Vrijwilligers van de stichting zullen de spullen persoonlijk afleveren.

De Werkgroep zet zich al twintig jaar in om mensen en instellingen in de armste gebieden van de voormalige Oostbloklanden te helpen. De stichting zamelt geld en spullen in voor wederopbouw en renovatie van bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen. KOK Kinderopvang meldt blij te zijn op deze manier een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het werk van de stichting.

© Nationale Onderwijsgids