Normal_peuter_spelen_kind_bal_opvang

Kinderdagverblijf het Schovenhofje en buitenschoolse opvang de Boomhut van Kindcentrum Putten hebben het kwaliteitskeurmerk 'Groene Kinderopvang' ontvangen. Stichting Groen Cement kent het keurmerk toe aan kinderopvanglocaties die veel aandacht besteden aan de natuur en natuurbeleving. Dit meldt De Puttenaer.

Het vakblad Kinderopvang en Groen Cement hebben 2014 uitgeroepen tot het jaar van de Groene Kinderopvang. Daarmee willen de organisaties de aandacht voor 'groene' activiteiten in de kinderopvang stimuleren ondanks de bezuinigingen in de branche van de afgelopen jaren.

Beide kinderopvanglocaties van Kindcentrum Putten liggen midden in de bossen van Putten en Garderen. Maar het kinderdagverblijf en de bso krijgen het keurmerk niet alleen vanwege de ligging in de natuur. Groen Cement vindt het vooral belangrijk dat de opvang zich structureel inzet om de natuurbeleving van kinderen te stimuleren. Een belangrijk criterium is dat de kinderen elke dag naar buiten gaan en spelenderwijs leren omgaan met de natuur.

De medewerkers van de locaties hebben de afgelopen hard gewerkt aan een onderscheidende aanpak. Zo is er een groentetuin aangelegd en heeft een deel van de bestrating van de buitenspeelruimte plaats gemaakt voor een natuurlijke ondergrond. Voor de bab'ys is een buitenbox aangeschaft en een pergola voor hang-maxicosy's. Voor de grotere kinderen is ruimte gemaakt om hutten te bouwen en is er een uitdagende waterpartij aangelegd.

© Nationale Onderwijsgids