Normal_kinderopvang_peuter_begeleider_leidster

Uitzendbureau Randstad wil het voor flexwerkers makkelijker maken om hun kind naar de kinderopvang te brengen. Het moet mogelijk worden om op wisselende tijden opvang te regelen, vindt Randstad. Dit meldt RTL Nieuws.

Voor uitzendkrachten is het regelen van de kinderopvang nu vaak nog een belemmering om aan de slag te kunnen. Randstad wil hierin uitkomst bieden met flexibele kinderopvang. “In een aantal gevallen zou je willen dat de kinderopvang flexibel met je mee beweegt”, zegt Marjolein ten Hoonte van Randstad. “Dus als je een tijdje niet hoeft te werken dat je dan zelf voor de kinderen zorgt of dat je opvang op een ander moment in de week kunt regelen.”

Belangenvereniging BOinK vindt het plan van Ransdstad geen goed idee. “Goede kinderopvang biedt stabiliteit”, reageert voorzitter Gjalt Jellesma van BOinK. “Dat betekent dezelfde groepen met dezelfde gezichten voor die groepen. Alle kinderen, ook die kinderen van ouders die flexibel werken hebben daar recht op.”

De flexibele opvang van uitzendbureau Randstad begint met een proef in Groningen. Als het een succes wordt, volgt de rest van Nederland.

© Nationale Onderwijsgids