Logo_amgsweek2014

Vandaag is de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan. De week duurt nog tot en met 24 mei. Elk jaar staat de week in het thema van een andere bekende creatie van de Nederlandse kinderboekenschrijfster, dit jaar valt de beurt aan Pluk van de Petteflat. In het hele land zullen scholen, boekhandels en theaters activiteiten organiseren. Dat meldt Leesplein.

Ter gelegenheid van de Annie M. G. Schmidt-week wordt het boek Pluk van de Petteflat opnieuw uitgegeven als paperback. In de theaters is een interactieve muziekvoorstelling (4+)  te zien. Pluk  gaat wonen in de torenkamer in de Petteflat betrekt en wordt al gauw vriendjes met de andere bewoners en de dieren. De musical trekt nog tot 7 juni door het land (zie speellijst).

Scholen kunnen voor de groepen 1 tot en met 4 een speciaal lespakket downloaden op de website van uitgeverij Querido. Zo kunnen de leerlingen oefenen net als de Stampertjes uit het verhaal oefenen in keihard stampen met de 'Stampsong'. Tot 29 mei kunnen klassen een filmpje van het resultaat insturen. Wie het hardst, best of leukst stampt maakt kans op kaartjes voor de musical.

Op 21 mei wordt de vijftiende Annie M.G. Schmidt-lezing gegeven door Gideon Samson in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Gratis kaarten zijn te bestellen bij het secretariaat van IBBY-Nederland via email of via 073-5515536 (alleen 's avonds).

© Nationale Onderwijsgids