Normal_8282

BUITENPOST - Peuterspeelzaal 'De Wâldpykjes' krijgt eindelijk een permanent onderkomen in sporthal de Fûgelkamp in Harkema. Wethouder Marten van der Veen heeft de gemeenteraad van Achtkarspelen afgelopen donderdag hierover geïnformeerd.

De gemeente Achtkarspelen laat een deel van de sporthal verbouwen. In de sporthal komen twee lokalen en een centrale speelruimte. De verbouwing start 28 november. Begin januari moet de verbouwing gereed zijn voor de verhuizing van de peuterspeelzaal.

Achtkarspelen wil gemeentelijke gebouwen gereedmaken voor multifunctioneel gebruik. De gemeente wil zo snel mogelijk een compleet kindcentrum bij de sporthal in Harkema realiseren en is daarover ook met Kinderopvang Achtkarspelen (SKA) in gesprek.

SKA maakt nu nog gebruik van een tijdelijke unit bij de sporthal. De komst van een kindcentrum bij de sporthal is ook gunstig voor de exploitatie van de Fûgelkamp en voor het behoud van een belangrijke voorziening voor Harkema en omgeving.

Peuterspeelzaal 'De Wâldpykjes' is tijdelijk gehuisvest in de voormalige bibliotheek in Harkema. Dit pand wordt binnenkort gesloopt in verband met de herontwikkeling van het centrumgebied van Harkema.

© Nationale Onderwijsgids