Normal_copyright_stockfreeimages_kinderen_slapen_dromen_knuffel_ziek_griep

Tijdens de nucleaire top in Den Haag op maandag 24 en dinsdag 25 maart geldt voor de hele Randstad 'code rood'. Dit betekent onder meer dat veel wegen worden afgesloten. Om ouders tegemoet te komen die hun kinderen daardoor misschien niet op tijd op kunnen halen, heeft Kinderopvang Haarlemmermeer besloten op deze dagen extra avondopvang aan te bieden. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

Gewoonlijk sluiten de locaties van de kinderopvangorganisatie om 18.00 uur. Medewerkers begrepen van ouders dat zij zich zorgen maakten hoe zij tijdens de nucleaire top op tijd bij de opvang moeten komen om de kinderen op te halen. De organisatie besloot daarom de openingstijden tijdelijk te verruimen naar 20.00 uur. Niet alleen bestaande klanten kunnen dan terecht, ook andere ouders mogen zich aanmelden voor de avondopvang. Zij moeten dit wel van te voren bespreken met Kinderopvang Haarlemmermeer.

De organisatie zorgt niet alleen voor ruimere openingstijden. De kinderen krijgen ook een warme maaltijd en de jongsten worden alvast gebadderd en in bed gelegd. Pedagogische medewerkers zullen de oudere kinderen bezighouden tot de ouders hen weer komen ophalen.

“Het loopt aardig met het aantal aanmeldingen,” zegt een leidinggevende van Kinderopvang Haarlemmermeer. “Al is er op sommige locaties geen animo. Ouders hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om hun dagen voor die week te ruilen. Al met al een hele puzzel, maar dat ging eigenlijk makkelijker dan we dachten.” Ouders betalen voor de extra uren een vast uur tarief.

© Nationale Onderwijsgids