Student Hidde start met eigen kroeg voor zijn afstudeerproject

Je afstudeerscriptie schrijven en tegelijkertijd een kroeg opstarten. De 22-jarige Hidde Droste uit Tubbergen gebruikt zijn ervaringen als eigenaar van café De Kroeg voor zijn afstudeerscriptie. Op dit moment zit hij in zijn laatste jaar als student hotel- en eventmanagement aan de Tio Business School in Hengelo. Dat meldt RTV Oost. 

Hidde zat zelf vaak aan de bar van De Kroeg, maar hij stond ook aan de andere kant als medewerker. Hij wist als een van de eersten dat de eigenaren gingen stoppen. Hij vond het een gemis voor alle Tubbenaren dat De Kroeg zou sluiten en trok daarom de stoute schoenen aan. Hij vroeg de eigenaren welke mogelijkheden er waren om het café voort te zetten.

Anderhalve maand geleden kreeg Hidde de sleutel, maar er moest nog wel heel wat gebeuren voordat De Kroeg weer open kon. Met hulp van vrienden, familie en bekenden was alles heel snel opgeknapt en nu is het café alweer drie weken open. En aan drukte geen gebrek.

Inspiratie voor afstudeerscriptie 

Het levert Hidde ook genoeg inspiratie op voor zijn afstudeerscriptie en daarom heeft hij alle vertrouwen in de toekomst.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk