Dordts ziekenhuis weet 23 leerling-verpleegkundigen aan zich te binden

Dit voorjaar studeren 25 leerling-verpleegkundigen af bij het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht. 23 van hen zullen hun carrière daar voortzetten. De studenten kunnen allemaal een vast contract verwachten. Niet eerder wist het ASz zo veel studenten tegelijk aan zich te binden, zo laat een verheugd ziekenhuis weten.

Niet eerder wist het ziekenhuis zoveel verpleegkundestudenten te behouden als nu. Het succes is mede te danken aan een interne werkgroep die zich hier speciaal mee bezighoudt. Deze richt zich op twee zaken: wederzijdse loyaliteit en maatwerk. Dit maatwerk zorgt ervoor dat verpleegkundigen van de toekomst zich binnen het ASz kunnen bezighouden met hun persoonlijke ambities. Bij aankomt in hun derde jaar weten studenten bovendien meteen dat ze een vast contract krijgen als ze blijven.

Voorbereiden op specialisatie

Het ASz zegt zich te willen onderscheiden als inspirerende werkgever met personeel dat er graag in dienst blijft. Studenten die een toekomst op de Spoedeisende Hulp voor zich zien, worden hier tijdens hun studie al op voorbereid, doordat ze op de verschillende aansluitende afdelingen kunnen stagelopen met een passende specialisatie in het vooruitzicht.

Twee studenten sloegen het aanbod om te blijven af. Eentje heeft een baan gevonden in een andere sector van de zorg en een ander wilde dichter bij huis werken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky