Studenten met de beste masterscriptie mogen meedoen aan de SER-Scriptieprijs

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert regering en parlement over het sociaal-economisch beleid. Op dat gebied is er bij de SER veel kennis in huis. De raad levert daarnaast zelf graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van talent op sociaal-economische onderwerpen. Want dat talent is cruciaal voor de toekomst van Nederland. Daarom heeft de SER een scriptieprijs die elke twee jaar wordt uitgereikt. Dat meldt de SER.

Je kunt meedingen naar de SER-Scriptieprijs als je tussen maart 2022 en maart 2024 een scriptie hebt geschreven over een sociaal-economisch onderwerp of één van de andere terreinen waarop de SER actief is. Het gaat om een scriptie aan een masteropleiding aan een Nederlandse universiteit of hbo-onderwijs. Ook buitenlandse studenten kunnen inzenden. De inzending voor de scriptieprijs moet vóór 1 maart 2024 bij de SER zijn.

SER-Scriptieprijs 

De winnaar van de SER-Scriptieprijs ontvangt een prijs van 2000 euro. Hij of zij mag bovendien de SER toespreken én een dagje meelopen met de SER-voorzitter. De overige twee genomineerden ontvangen een bedrag van 500 euro. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de SER in het voorjaar 2024 waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids