Studenten helpen Neder-Betuwe met ontwerp digitale stagemarkt voor scholen

Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaan voor de gemeente, scholen en ondernemers in Neder-Betuwe een ontwerp maken voor een digitale ‘stagemarkt’. Dit moet uiteindelijk een platform opleveren waar vraag en aanbod van scholen en bedrijven rond stageplekken bij elkaar komen. Dat meldt de gemeente Neder-Betuwe. 

De scholen voor voortgezet onderwijs in Neder-Betuwe hebben moeite om genoeg stageplekken voor hun leerlingen te vinden. Aan de andere kant is het voor bedrijven in de gemeente lastig om personeel aan te trekken. Neder-Betuwe wil daarom samen met de scholen en bedrijven de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt verbeteren.

Vraagstuk 

Decanen en directeuren van de scholen Yuverta, het Van Lodenstein College en Pantarijn, een aantal ondernemers en wethouder Marien Klein (onderwijs en economie) hebben dit vraagstuk eind november aan 28 studenten hbo-ict voorgelegd op de school in Ede. Ook bespraken ze een aantal oplossingen.

School & Jobs evenement 

Gemeente, onderwijs en bedrijven werken al samen via het School & Jobs evenement, dat één keer per jaar plaatsvindt. De gemeente wil deze samenwerking verder versterken. Eén van de middelen om dit te bereiken is het opzetten van een digitale stagemarkt (‘matchmaking platform’) voor leerlingen en bedrijven.

Digitale stagemarkt 

De studenten hbo-ict van de CHE gaan de komende twee maanden aan de slag met deze opdracht. Ze gaan een passend en gebruiksvriendelijk ontwerp voor de digitale stagemarkt maken om zo vraag en aanbod van stageplekken bij elkaar te brengen. Verschillende groepen zoals leerlingen, ouders, leraren, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties moeten hier gebruik van kunnen maken.

De studenten presenteren hun plan op 31 januari 2024 aan wethouder Marien Klein, de scholen en ondernemers.

Door: Nationale Onderwijsgids