Alcoholbeleid Saxion tijdens INTRO nog niet te merken, 's middags al aan het bier

Nieuwe studenten van Saxion die de introductieweek gisteren bezochten in Deventer en Enschede, konden in de middag al een biertje of andere alcoholische consumptie krijgen. De hogeschool maakte dit voorjaar bekend dat er een nieuw alcoholbeleid kwam tijdens de introductie. Er werd geen alcohol geschonken voor vier uur ’s middags. Daar was alleen weinig van te merken tijdens het introductiefeest. Dat meldt RTV Oost. 

“We hebben liever dat we de studenten bij ons houden, zodat we er zicht op hebben. Want met dit slechte weer gaan mensen weg naar het stadscentrum. Daar hebben we geen zicht op hoeveel en waar ze drinken. Op deze manier hebben we dat wel, maar dat gaat tijdens deze intro helaas ten koste van de regels die we hadden willen hanteren”, aldus Geron van den Ham, projectcoördinator van de Saxion INTRO in Enschede.

In het vervolg alerter 

Hogeschool Saxion laat nog in een reactie weten dat er een ‘afweging is gemaakt om de studenten tegemoet te komen in Deventer en later ook in Enschede. “Ook zonder alcohol kan je een leuke dag hebben en na vier uur ’s middags kan er een drankje gedronken worden. Dat hoort ook bij de bewustwording, van organisatie en studenten, en daar zullen we vanuit Saxion in het vervolg alerter op zijn.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk