Normal_rss_entry-391803

VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz en partijleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren waren allebei al benaderd voor het programma College Tour vóórdat het kabinet-Rutte 4 viel. Dat vertelde presentator Twan Huys dinsdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

"We hebben elk seizoen wel een politicus in de reeks", aldus Huys. "Yeşilgöz hadden we al gevraagd voordat het kabinet viel. En Ouwehand stond al lang op de lijst." Huys denkt dat het uitnodigen van deze twee politici jongeren kan helpen hun keuze te bepalen op 22 november. "Het is voor studenten en jongeren niet altijd gemakkelijk om vragen te stellen aan prominente politici", legde hij uit in Spraakmakers.

De presentator van College Tour vindt het "juist in campagnetijd" interessant om een aantal politici te ontvangen. "Collega Tour is een journalistiek programma, dus alle scherpe vragen komen aan bod", belooft Huys.

Gasten

De nieuwe reeks van College Tour gaat van start op 10 september. In die uitzending staat Ali Niknam, de oprichter van internetbank Bunq centraal. Voor de nieuwe reeks spreekt Twan Huys verder met de aankomende chef-dirigent van het Concertgebouworkest Klaus Mäkelä. Studenten die aanwezig willen zijn bij de opnames kunnen zich aanmelden via de website van de omroep.

Door: ANP