TOP Week 2023 gaat beginnen voor eerstejaars studenten in Tilburg

Vanaf vandaag krijgen eerstejaars studenten tot en met 25 augustus weer een spoedcursus in het Tilburgse studentenleven. Tijdens de jaarlijks terugkerende TOP Week worden stad en campus geïntroduceerd aan studenten die starten aan Tilburg University, Fontys en Avans. Dat meldt Tilburg University. 

Van de deelnemers start bijna 67 procent als bachelor- en 26 procent als masterstudent. Bijna een derde van de studenten is internationaal. TOP Week vindt dit jaar plaats op negen verschillende locaties, verspreid door Tilburg. Jaarlijks doen er zo’n 4.200 studenten mee aan de introductieweek.

Elkaar en de stad te leren kennen 

Tijdens de TOP Week worden studenten ingedeeld in groepen van ongeveer twintig studenten, onder begeleiding van TOP mentoren. Het doel van de introductieweek is om elkaar en de stad te leren kennen door middel van een afwisselend programma, dat een diverse doelgroep aanspreekt.

Activiteiten 

* Op maandag staat de kennismaking met medestudenten centraal. Studenten leren hun groepje kennen en hebben gezamenlijke activiteiten in het centrum van de stad en in de Spoorzone.
* Dinsdagochtend bezoeken studenten de Explore 013 Fair op de Tilburg University campus. De dag eindigt met een kroegentocht in het centrum van de stad en een buitenbioscoop in het Spoorpark.
* Woensdag start de dag in het Tilburg University Sports Center, daarna gaan de deelnemers naar de TOP Cantus in de Ireen Wüstbaan. Voor de studenten die nog geen 18 jaar zijn, is er een activiteit gepland in de Koepelhal.
* Op donderdag struinen de studenten door de binnenstad om uit de komen bij het TOP Festival in de Muzentuin. In de avond staan open feestjes in het centrum op het programma.
* Vrijdag beginnen studenten met de TOP Beach Bar bij recreatiebad de Rauwbraken. De week sluit groots af met de Final Stop in de Koepelhal.

Gedurende de week zijn activiteiten gepland bij de vier grootste studentenverenigingen in Tilburg: Plato, TSR Vidar, ESN Tilburg en Olof.

Veilige omgeving 

Samen zorgen we voor een veilige omgeving zodat iedereen kan genieten van de TOP Week. Alle mentoren krijgen vooraf een uitgebreide instructie vanuit de GGD en Sense over hoe grensoverschrijdend gedrag kan worden voorkomen. Ook deelden dit jaar oud-mentoren ervaringen over hun rol en verantwoordelijkheden met de nieuwe mentoren. Daarnaast zijn de vertrouwenspersonen van Tilburg University de hele week bereikbaar voor alle deelnemers van de TOP Week.

Door: Nationale Onderwijsgids