HKU studenten exposeren met tentoonstelling in Museum de Fundatie

HKU studenten, alumni en docenten exposeren van 24 juni tot en met 8 oktober bij Museum de Fundatie in Kasteel het Nijhuis in Heino- Wijhe. De expositie is samengesteld in samenwerking met De Fundatie en heeft de titel Do We Care? De expositie toont hoe kunstenaars impact maken op mens en samenleving met hun werk. Dat meldt de HKU.

In Do We Care gaan HKU-ers op zoek naar wat voor hen de definitie van care is. De expositie toont langs drie thema’s – taking care, bodycare en healthcare – verhalen die onze caring society bevragen en laat zien hoe nieuwe makers tot nieuwe beelden en uitspraken komen. Met films, mode, installaties, textiel, performances en sculptuur houden deze makers ons een spiegel van de tijd voor; Do We Care?

Publieke programma 

In het public program rond Do We Care? gaan verschillende deelnemende makers, sprekers en experts dieper in op telkens één van de thema’s van de tentoonstelling. Do We Care? is de derde tentoonstelling die Museum de Fundatie en HKU samen maken. Eerdere gezamenlijke projecten waren Van wie is de wereld? (2021) en Nature Talks – kunst & design waarin de mens niet centraal staat (2022).

Door: Nationale Onderwijsgids