Sigrid Kaag in seizoensopening College Tour trekt 721.000 kijkers

De aflevering van het programma College Tour met minister en D66-leider Sigrid Kaag heeft zondagavond 721.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Hiermee trok de aftrap van de nieuwe reeks met Twan Huys meer kijkers dan gemiddeld de afgelopen jaren.

In de uitzending praatte Kaag onder anderen over de bedreigingen die zij al lange tijd ervaart. Haar dochters stelden bang te zijn voor het leven van hun moeder, zij hopen dat Kaag een andere baan wil overwegen. Veel collega-politici van Kaag reageerden geschokt op het fragment, dat al een paar dagen geleden was gebracht.

Twan Huys 

Huys presenteerde het programma elf jaar lang voor de NTR, maar moest er in 2018 afscheid van nemen toen hij overstapte naar RTL. Matthijs van Nieuwkerk deed in 2019 één reeks College Tour voor BNNVARA. Toen Huys in 2021 terugkeerde naar de publieke omroep, ging KRO-NCRV het programma uitzenden.

Aflevering met Willem Holleeder 

Sinds de terugkeer in 2021 trok het programma zelden echt hoge kijkcijfers. De best bekeken aflevering was het gesprek met Willem Holleeder in oktober 2012. Hier keken meer dan 1,4 miljoen mensen naar. Huys gaf eerder deze week in het Algemeen Dagblad toe dat hij het gesprek met de crimineel "met de kennis van nu" niet had uitgezonden.

Andere goed bekeken afleveringen waren die met Herman Finkers (2015, ruim 1,1 miljoen kijkers) en André van Duin (2017, bijna 1 miljoen kijkers).

Door: ANP