Sigrid Kaag in College Tour: dochters zijn bang voor aanslag op hun moeder

In het KRO-NCRV programma College Tour reageert minister van Financiën en vicepremier Sigrid Kaag geëmotioneerd op de grote zorgen van haar dochters over de bedreigingen aan haar adres. Dochter Janna vertelt in College Tour: “We dachten dat Nederland een tolerant land was. Nu kan mijn moeder door de bedreigingen de straat niet meer op. Het land verdient haar niet en we hopen dat ze een andere baan zoekt. Wij zijn bezorgd dat mijn moeder net zo eindigt als Els Borst. Het hoeft maar één keer mis te gaan.” Het hele gesprek is aanstaande zondag om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Dat meldt KRO-NCRV.

Minister Kaag is in tranen bij het zien van de zorgen van haar dochters. “We hebben het er niet vaak genoeg over. Ze maken zich zorgen en ik denk dat hun zorgen reëel zijn.” Oud-minister en partijgenoot van minister Kaag, Els Borst, werd in 2014 vermoord in haar huis in Bilthoven. Kaag zegt daarover: “De dader was verward, maar het was wel een politieke moord. Het klimaat van hetze en opruiing doet verwarde mensen denken: deze meneer of mevrouw moet uit de weg geruimd worden.”

Volgende verkiezingen 

Kaag zegt nog geen besluit te hebben genomen of ze meedoet aan de volgende verkiezingen: “Mijn dochters zeggen: ‘Het is mooi geweest, mam’. Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters”. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Roy Borghouts