Haagse Hogeschool plant tentamen in tijdens Dodenherdenking

De Haagse Hogeschool heeft per ongeluk een tentamen ingepland op donderdagavond, tijdens Dodenherdenking. Nadat Omroep West vragen ging stellen heeft de hogeschool besloten om een ander tijdstip voor het tentamen te kiezen. Dat meldt Omroep West. 

Studenten van de deeltijdopleiding IT moeten verbaasd hebben gekeken toen ze de datum en het tijdstip zagen van het tentamen. De toets stond ingepland op donderdag 4 mei tussen 18.00 uur en 20.00 uur. “Eindigen om 20.00 uur is al krap gerekend, maar voor studenten die in verband met een bepaalde voorziening recht hebben op extra tijd, zou dit betekenen dat ze tot 20.30 uur de tijd hadden om de toets te maken”, aldus een woordvoerder van de Haagse Hogeschool. 

Toets is nu verplaatst 

De hogeschool geeft toe dat ze een fout hebben gemaakt. “Helaas heeft men bij het maken van de planning over het hoofd gezien dat 4 mei een bijzondere dag is. Een toets maken én herdenken gaat niet samen.” De toets is inmiddels verplaatst en studenten die het tentamen moeten maken, worden door de hogeschool ingelicht hierover.

In de toekomst zo'n fout voorkomen 

De hogeschool gaat ook samen met de roostermakers om de tafel. Ze gaan kijken hoe ze dergelijke fouten in de toekomst kunnen voorkomen. “Hoewel 4 mei geen officiële feestdag is, willen wij dat iedereen de gelegenheid krijgt om te herdenken en minimaal twee minuten stilte in acht te nemen.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk