Normal_10976

EINDHOVEN - In augustus 2012 beleeft Eindhoven een primeur, LichtIn 2012; de eerste gezamenlijke stedelijke introductie in de binnenstad van Eindhoven. Fontys Hogescholen, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Design Academy Eindhoven hebben de handen ineen geslagen om op 23 en 24 augustus LichtIn 2012 mogelijk te maken.

Donderdag 23 augustus is uitgeroepen tot dag van de student. Ruim 6000 nieuwe studenten van de drie onderwijsinstellingen zullen kennismaken met de stad Eindhoven en alles wat zij te bieden heeft. Door een route langs de bezienswaardigheden van Eindhoven zullen de nieuwe studenten ‘hun' stad leren kennen.

Daarnaast zullen alle studentenverenigingen die Eindhoven rijk is, zich met ludieke en bruisende activiteiten presenteren op diverse pleinen in de binnenstad. De dag van de student wordt afgesloten met een spetterend feest. Vrijdagochtend zullen de studenten met een wake up brunch bij het Studenten Sport Centrum op het TU/e terrein de laatste uurtjes van hun introductie tijd in gaan.

Regie
Onder regie van het Studentencentrum, dienst Studentenvoorzieningen vormen zeven enthousiaste studenten van diverse opleidingen de organisatie. Samen met de introcommissie van de Technische Universiteit Eindhoven nemen zij de organisatie van LichtIn 2012 voor hun rekening. Alle nieuwe Eindhovense studenten zullen op deze twee dagen zien, voelen en ervaren wat Eindhoven Studentenstad hen te bieden heeft.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen