Haagse Hogeschool start in september met nieuwe opleiding PABO/HALO

Het lerarentekort loopt in de regio Den Haag alleen maar meer op. De vraag naar leraren die zowel voor de klas kunnen staan als bewegingsonderwijs kunnen geven loopt op. Daarom kunnen studenten aan De Haagse Hogeschool vanaf september 2023 een nieuwe geïntegreerde PABO/HALO-opleiding volgen. De studenten kunnen in 4,5 jaar een dubbele bevoegdheid halen waarmee ze zowel als groepsleerkracht en als leraar lichamelijke opvoeding aan de slag kunnen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat meldt het Voorburgs Dagblad.

“We verwachten dat deze opleiding weer een nieuw soort startende leraren aantrekt”, aldus Arend Hardorff, van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool. “Met een dubbele bevoegdheid kunnen de studenten door hun brede inzetbaarheid op verschillende plekken in het onderwijs aan de slag. Dat zorgt ook voor een gevarieerder carrièreverloop. Leraren met een dubbele bevoegdheid kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van bewegend leren en het werken aan een gezondere school.”

Open Dag

Iedereen die meer wil weten over de nieuwe opleiding kan zaterdag 4 februari naar de Open Dag van De Haagse Hogeschool. Aanmelden kan via de website.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk