Verwarming bij studenten van Casa Confetti al sinds donderdag kapot

Studenten in studentencomplex Casa Confettie op de Utrechtse Uithof zitten er op dit moment niet warmpjes bij. De verwarming is sinds vorige week donderdag kapot. Studenten houden zich warm met dekens, heel veel kleding en zetten hun kookplaten en ovens aan voor wat extra warmte. Dat meldt RTV Utrecht.

De verwarming doet het al een aantal weken minder goed. Vorige week donderdag moest daar verandering in komen en kwam er een monteur langs. Nadat de monteur was geweest begaf de verwarming het helemaal en de eerste 24 uur zaten de studenten ook nog eens zonder water.

SSH 

De problemen met het water zijn inmiddels verholpen, maar dat is nog niet het geval met de verwarming. Studentenhuisvester SSH was afgelopen weekend ook nog niet eens bereikbaar voor de gedupeerde studenten. SSH laat aan het RTV Utrecht weten dat dat ze dachten dat het probleem in het weekend al was opgelost, aangezien er een monteur mee bezig was geweest. 

Leidingen kapot 

Volgens de SSH zijn de leidingen van de verwarming kapot. Daardoor hebben sommige studenten geen verwarming en anderen wel. Op dit moment brengt de SSH in kaart om welke appartementen het gaat zodat ze die leidingen kunnen ontstoppen. Daarna zou de verwarming het weer moeten doen. 

Over een mogelijke compensatie voor de gedupeerde studenten wil de SSH nog niets zeggen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk