Normal_9633

ZWOLLE - Om scholieren in aanraking te brengen met de leefwereld van (vitale) ouderen heeft hogeschool Windesheim in Zwolle studenten van de opleidingen Informatica, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) en Toegepaste Gerontologie de opdracht gegeven een online game te ontwikkelen.

Een nauwe samenwerking tussen studenten van voornoemde opleidingen heeft de game ‘Happy Harry' opgeleverd. Het interactieve spel is in opdracht van de afdeling Communicatie ontwikkeld om meer scholieren te enthousiasmeren voor de doelgroep ouderen en (dus) voor de opleiding Toegepaste Gerontologie van Windesheim.

Happy Harry
De game Happy Harry heeft een plekje gekregen op Facebook, waardoor de kans op verspreiding/deling onder jongeren groot is. Een speler kan het spel ‘liken' of delen met zijn vrienden en hen uitdagen het spel ook te spelen.

Harry is een 60-plusser die werkt en een actief leven leidt. De speler van het spel volgt Harry een dag in zijn leven en moet ervoor zorgen dat hij actief maar vooral gelukkig blijft.

© Nationale Onderwijsgids