Normal_9412

AMSTERDAM - Niets doorzakken in de kroeg, maar buikspieren trainen, opdrukken en in de overige tijd blokken voor je tentamens. Zo ziet het studentenleven eruit van 25 studenten vand de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die hun droom waarmaken: deelnemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De meeste van hen studeren aan de Johan Cruyff University.

Olympische Lunch
Als Olympische student heb je een druk schema, daarvoor zijn doorzettingsvermogen en discipline onmisbaar. ‘Ochtendtraining weer achter de rug! Straks naar een ‘Olympische' lunch van de HvA en UvA met @ebouwens en de trainer! #leuk' twittert zwemster Moniek Nijhuis. Het College van Bestuur nodigde de Olympische studenten en hun trainers daarom uit voor een Olympische Lunch op 8 februari. Tijdens de lunch konden de sporters met elkaar kennismaken en van gedachten wisselen over het topsportbeleid van de HvA en UvA met onder andere Jet Bussemaker.

Sport als speerpunt
De meeste Olympische HvA'ers studeren aan de Johan Cruyff University, een speciale leerroute die ze in staat stelt hun studie te combineren met een intensief trainingsschema. De HvA en de UvA erkennen het belang van (top)sport en geven het daarom een prominente plaats in hun beleid.

‘Sport is van groot belang voor je intellectuele ontwikkeling. Het maakt je scherper en zorgt dat je beter kunt nadenken en zaken van je kunt afzetten. Niet alleen tijdens je studie, maar in heel je leven', aldus HvA-topsportcoördinator Dennis van Vlaanderen.

De HvA heeft een speciale topsportregeling en werkt samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) om topsporters te stimuleren om hun talent te ontwikkelen. De HvA is daarnaast van plan om de leerroutes voor topsporters uit te breiden en ondersteunt de Olympische ambitie van Amsterdam.

© Nationale Onderwijsgids