Studentenkamers verhuren vanaf nu gemakkelijker in Eindhoven

De gemeente Eindhoven wil dat het makkelijker wordt om een kamer te verhuren. Daarmee wil de gemeente zorgen voor meer studentenkamers. Onderwijsinstellingen roepen Eindhovenaren op om gebruik te maken van de regeling die woensdag is ingegaan. Dat meldt Omroep Brabant. 

“Met de nieuwe regeling wordt het voor woningeigenaren en huurders van woningcorporaties mogelijk om zonder vergunning een kamer te verhuren, in alle delen van de stad. Dit moet nieuwe studenten helpen om makkelijker een kamer te vinden”, aldus wethouder Mieke Verhees van wonen. De gedachte hierachter is dat er weinig overlast kan plaatsvinden omdat ook de hoofdbewoner in het huis woont en toezicht kan houden op de huurders.

Studentenhuizen 

Voorzitter Joram van Velzen van de Landelijke Studentenvakbond vindt het goed dat de gemeente Eindhoven meedenkt in het creëren van meer woonplekken voor studenten. Van Velzen benadrukt wel dat samenwonen met andere studenten ook heel belangrijk is voor de sociale ontwikkeling en dat dat er dus ook meer studentenhuizen bij moeten komen. 

Tekort aan woonplekken 

Kennisinstituut Kences verwacht voor aankomend studiejaar opnieuw een tekort aan woonplekken voor studenten. Op dit moment zou het gaat om zo’n 26.500 woonplekken. Verschillende universiteiten raadden de afgelopen maanden internationale studenten aan om hun studie te heroverwegen als ze niet op tijd een kamer gevonden hadden

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk