The New School Amsterdam exposeert meesterwerken van studenten

Hogeschool The New School uit Amsterdam presenteert het beste werk van studenten van het afgelopen collegejaar als een ware museumcollectie. Doel voor de hbo-instelling is om de beroepsproducten die de studenten gedurende het jaar opleveren te exposeren. De expositie heet “Je bent nooit af” om te onderbouwen dat je als aankomend professional je continu moet blijven ontwikkelen. Dat meldt The New School Amsterdam.

De tentoonstelling toont werk van studenten uit alle jaren en bevat beroepsproducten zoals marketingcommunicatieplannen, Tv-commercials, fotoreportages en meer. De expositie “Je bent nooit af” is tot en met 15 juli iedere werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken op The New School, Jan Luijkenstraat 98, 1071 CV Amsterdam. Aanmelden is niet nodig. 

Bildungs-filosofie 

Directeur Kees Spijker van The New School: “Vaak blijft het werk wat studenten voor hun opleiding moeten maken onzichtbaar. Dat is zo zonde, want er zitten mooie werkstukken tussen. Geheel in lijn met onze Bildungs-filosofie willen we deze pareltjes in het zonnetje zetten. Daarom is het zo leuk om een expositie van het werk hier op school te organiseren. We zitten als school niet voor niets in het Museumkwartier in Amsterdam.”

Tentoonstelling 

Docent Elmar Schuur heeft samen met de studenten een inspirerend overzicht van het afgelopen schooljaar gemaakt. De tentoonstelling is bedoeld voor potentiële studenten en hun ouders, oud-studenten maar zeker ook voor professionals uit het vakgebied.

Kleinschalige particuliere hogeschool 

The New School is een kleinschalige particuliere hogeschool gevestigd in Amsterdam. The New School biedt een vierjarige hbo-opleiding aan op het terrein van marketing, communicatie, creativiteit en ondernemen. De benadering van The New School heeft het afgelopen decennium steeds weer geresulteerd in de kwalificatie topopleiding in de hbo keuzegids. 

In vier jaar leidt The New School een nieuwe generatie vakgenoten op om te werken in een veelzijdig vakgebied. Daarbij heeft The New School oog voor de ambachtelijke, de creatieve en de innovatieve aspecten in dit vakgebied, maar ook voor de student als individu. Uniek aan de opleiding - die in 1987 is opgericht - is dat veel vakken worden gegeven door specialisten en ondernemers uit de praktijk. Docenten van The New School doen er alles aan om individuele en persoonlijke kwaliteiten te verbeteren en jonge professionals klaar te stomen voor de professionele markt. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: The News School Amsterdam