Normal_financial-lease-zzp-onderwijsgids

Na het afronden van je vakopleiding en het behalen van je diploma, mag je jezelf vakman noemen. Je hebt dan de keuze om voor een werkgever te gaan werken, om meer werkervaring op te doen, maar je kunt ook naar de Kamer van Koophandel stappen en je inschrijven als zzp’er. Met de huidige arbeidsmarkt en het tekort aan vakmensen, hoef jij je geen zorgen te maken of je aan genoeg opdrachten kunt komen.

 

Een zelfstandige vakman verdient meer dan een vakman in loondienst
Uiteraard is dit een open deur intrappen, want een ZZP’er moet ook meer verdienen dan iemand in loondienst. Wanneer je in loondienst bent, regelt je werkgever alles voor je. Het enige wat je werkgever van jou verlangt is dat je op de afgesproken tijd op de klus bent en dat je daar volledig focust op de opdracht die je als vakman hebt gekregen.

Als zelfstandige krijg je alleen een opdracht, de rest moet je ook nog regelen. Je hebt daardoor ook te maken met verloren uren door bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden, facturering, reisuren en offertes maken. Daarnaast heb je bedrijfskosten die je met je declarabele uren terug moet verdienen. Denk hierbij aan verzekeringen die je als ZZP’er nodig bent voor arbeidsongeschiktheid, bedrijfsaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid en rechtsbijstand. En ook moet je direct na gaan denken over hoe je jouw pensioen gaat regelen, verzeker je je hiervoor of kies je bewust om het in eigen beheer te doen.

Als het goed is heb je als zelfstandige professional een hoger inkomen dan iemand in loondienst, maar dat is voornamelijk omdat je meer uren maakt en je meer risico’s loopt.

Hoe kom ik aan een startkapitaal als startende ondernemer?
Een startkapitaal verkrijgen als zelfstandige vakman is vaak wat lastiger bij de reguliere banken, zij verlangen zekerheden die je als starter niet kunt geven. Gelukkig zijn er wel financieringsmogelijkheden om jouw eenmanszaak een kickstart te geven. Kijk naar wat je nodig hebt en hoe je bedrijfsmiddelen kunt financieren.

De meeste Vakmensen komen al heel ver wanneer ze een bedrijfswagen gefinancierd kunnen krijgen, maar ook machines en aanhangers kunnen gefinancierd worden. Financial Lease is hier een goede financieringsvorm voor, het object dat je financiert dient als onderpand voor de lening. Wat daarna nog overblijft dien je zelf aan te schaffen, zoals handgereedschap.

Financial Lease ZZP helpt je graag op weg
Heb jij je ingeschreven als eenmanszaak en wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor het financieren? Financial Lease ZZP kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden voor Financial Lease, zij bieden mogelijkheden voor het financieren voor auto’s en bedrijfswagens. Daarnaast kunnen zij ook voorstellen maken voor equipment lease, denk hierbij aan aanhangwagens met een kenteken, maar ook aan duurdere machines als bijvoorbeeld zaagtafels, frezen, lasers en andere machines.