Normal_8393

EINDHOVEN - Carl Rohde is afgelopen week tijdens het Nationaal Hoger Onderwijs Congres uitgeroepen tot ‘Lector van het jaar 2011'. Rohde is sinds 2007 lector Trendwatching & Innovatie bij Fontys Hogescholen.

Rohde kreeg de onderscheiding omdat hij als trendwatcher meewerkt aan de opzet van nieuwe opleidingen en wereldwijd met docenten en studenten onderzoek doet op het terrein van trends & innovatie.

Carl Rohde heeft de afgelopen 25 jaar een topreputatie opgebouwd als internationaal academisch trendwatcher. Naast zijn lectorschap geeft hij leiding aan het bedrijf Science of the Time, een wereldwijd netwerk van talentvolle trendwatchers en marktonderzoekers. Binnen zijn lectoraat wil hij studenten en docenten trendsensitiever en innovatiesensitiever maken. Dit zijn belangrijke competenties voor de toekomstige business professional.

Rohde kreeg deze belangrijke onderscheiding omdat hij als trendwatcher meewerkt aan de opzet van nieuwe Fontys-opleidingen zoals International Lifestyle Studies en de minor Trendwatching. "Hij maakt de vertaalslag van zijn wereldwijde onderzoek naar innovatieve werkwijzen binnen het betrokken hbo", aldus de jury.

Inspireren tot topprestaties
De verkiezing ‘Lector van het Jaar' is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is een initiatief van de grootste landelijke studentenorganisatie, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in samenwerking met ScienceGuide.

© Nationale Onderwijsgids