Hogeschool Windesheim kiest voor ERPx van Unit4 voor optimale data

Hogeschool Windesheim gaat een zesjarig contract aan met Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor middelgrote en dienstverlenende organisaties, en zal gebruik gaan maken van de SaaS-oplossing ERPx. De oude oplossing waar Windesheim mee werkte, was gedateerd en voldeed niet meer aan de wensen. In de zoektocht naar een nieuwe oplossing was het van belang dat de ERP-oplossing geïntegreerde functionaliteiten voor financiën, projecten en procurement had en dat het informatie agile kon leveren. ERPx Core, Project and Procurement van Unit4 kwam na een aanbesteding als beste uit de bus. Dat meldt Unit4. 

ERPx zal Hogeschool Windesheim, dat zo’n 27.500 studenten en 2.750 werknemers telt, vooruithelpen op een aantal vlakken. Zo helpt ERPx in het beter inzichtelijk krijgen van meerjarige projecten, waardoor bijsturing en optimalisatie eerder kunnen plaatsvinden. Ook profiteert Windesheim met ERPx van een wendbaar systeem, waardoor de onderwijsinstelling kan meebewegen met ontwikkelingen in de markt en zo voorbereid is op toekomstig beleid.

Track record 

Tijdens de Europese aanbesteding wist Unit4 zich te onderscheiden dankzij haar bewezen track record in onder andere de onderwijssector. Daarnaast voldeed ERPx aan de eisen die Windesheim voor de moderne SaaS-oplossing had en was de hogeschool onder de indruk van de flexibiliteit die ERPx biedt. Als laatste schetste de demo een duidelijk beeld van wat de software kan en wat de hogeschool kan verwachten na implementatie. Het voldoen aan de eisen en de demo waren belangrijke onderdelen om de aanbesteding te winnen. De komende periode wordt ERPx geïmplementeerd, per 1 januari 2023 zal de implementatie gereed zijn.

Aanbesteding 

Lode Maris, Regional President West-Europa bij Unit4, over het winnen van deze aanbesteding: “We zijn ontzettend blij dat we de komende jaren aan de slag mogen met ERPx bij Hogeschool Windesheim en zijn ervan overtuigd dat de software veel gaat opleveren. Onze kennis en expertise in de onderwijssector heeft absoluut geholpen om te laten zien dat wij de juiste partij zijn voor deze opdracht. In 2021 hadden we voor het eerst contact met Windesheim en we kijken ernaar uit om nu echt samen te gaan werken om informatie zo goed mogelijk te bundelen, te verbinden en beschikbaar te maken. Deze aanbesteding betekent dat we een nog belangrijkere speler worden in de Nederlandse hoger onderwijsmarkt en ik ben ontzettend trots op het team dat we dit bereikt hebben!”

Door: Nationale Onderwijsgids