Pieter Omtzigt voorlopig best bekeken gast bij College Tour dit seizoen

De College Tour met het veelbesproken Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is voorlopig de best bekeken aflevering van dit seizoen. Het openhartige gesprek dat Twan Huys met de volhardende Twentse parlementariër voerde werd zondagavond bekeken door 414.000 mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Eerdere afleveringen, met oud-songfestivalwinnares Jamala en Tim Hofman, trokken lineair minder kijkers.

De uitzending met Omtzigt was overigens bij lange na niet de best bekeken College Tour ooit. Dit blijft de omstreden uitzending waarin Heineken-ontvoerder Willem Holleeder aan het woord kwam. Er is sowieso een dalende trend te zien in het aantal kijkers van het interviewprogramma van Twan Huys op NPO 2. Vorig seizoen keken er gemiddeld 300.000 mensen naar de afleveringen. In de jaren ervoor lag dat aantal gemiddeld boven de 500.000.

Boer zoekt Vrouw 

Ook kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw leverde kijkers in vergeleken met de week daarvoor. Toen keken er nog 3 miljoen mensen naar de amoureuze besognes van de geselecteerde agrariërs, deze zondag schakelden 2,8 miljoen mensen in om Yvon Jaspers de laatste liefdesperikelen te horen delen. BZV was wel, traditiegetrouw, het best bekeken programma op de zondagavond.

Media Inside 

Een ander programma dat zich al een paar weken staande houdt in de top 20 is Media Inside, dat ook zondagavond 358.000 kijkers wist te boeien.

Door: ANP