Studenten uit Utrecht halen gemiste introductieweek na corona nu in

Voor studenten in Utrecht wordt er deze week een alternatieve introductieweek gehouden. Speciaal voor eerstejaars die vanwege corona de kennismaking met de stad, school en klasgenoten hebben moeten missen. Dat meldt de NOS.

Normaal gesproken is de UIT-week ieder jaar aan het einde van de zomervakantie. Vanwege corona zag de introductieweek voor eerstejaars er de afgelopen twee jaar anders uit. In 2020 was de introductieweek voornamelijk digitaal. Vorig jaar kon er al iets meer, maar de introductieweek was nog lang niet zoals hij hoorde te zijn.

Elke dag een ander thema 

Nu kunnen de studenten, waarvan sommigen al in het derde jaar zitten, alsnog kennismaken met de stad, de school en de medestudenten. De This Is UU-week is opgedeeld in verschillende dagen, met elke dag een ander thema. Gisteren konden de studenten meedoen aan allerlei sportactiviteiten. 

De studenten hebben dat nodig. Dat je gewoon even kan sporten en met gelijkgestemden bezig kan zijn”, aldus projectleider Vivien Bonke. 

Voor alle studenten 

Vandaag staat de dag in het teken van cultuur en morgen kunnen de studenten wat gaan drinken in de Botanische Tuinen. Ander dan normaal konden alle studenten zich aanmelden voor de mini-UIT. Dus ook ouderejaars, masterstudenten en internationale studenten. “Een soort oppepper voor de studententijd”, zegt Bonke. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk