Studenten van Fontys Hogeschool balen van sluiting pabo in Veghel

Studenten van de opleiding tot leraar basisonderwijs kregen een kleine week geleden te horen dat ze naar een andere locatie moeten verhuizen. Het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk na de zomer van 2023. De reden is het teruglopende aantal studenten en de onzekere beschikbaarheid van Fontys Hogeschool Kind en Educatie in Veghel. Dat meldt Bron. 

“We gaan met studenten in gesprek over wat zij willen”, zegt locatieleider Frans Koevoets. “Daarbij hoort ook het onderzoeken van de mogelijkheid om op een andere plek dan in Veghel de studie af te maken.

Andere locatie 

Volgens Koevoets wordt er nog wel gezocht naar die andere plek, maar op dit moment is het nog te vroeg om een definitieve plek te vinden. “Er is geen directe haast. In principe mogen studenten hier blijven zolang het kan, maar ze mogen ook nu al naar een andere locatie.”

Veghel 

Voor die laatste optie kiezen veel studenten niet. Ze willen het liefst zo lang mogelijk in Veghel blijven. “Heel jammer dat de boel hier sluit”, zegt Toon. Ook Jay hoopt dat hij in Veghel kan blijven. Hij koos voor de school vanwege het huiskamergevoel. Een plek waar je jezelf kan zijn. “Het is allemaal een beetje verwarrend op dit moment.”

De medewerkers die op de locatie in Veghel werken behouden wel hun baan, maar worden overgeplaatst. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk