Oud-Donar speler en een kickbokser doen mee aan 'Project Comeback'

Met Project Comeback geven Nederlandse topsporters het welzijn van jongeren een boost door inspirerende sessies. Sporters bewijzen dag in dag uit dat ze sterker kunnen terugkomen na tegenslag en hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Sporters komen als geen ander momenten tegen dat ze het niet meer zien zitten of dat ze somber zijn. In Groningen zetten wij komende week diverse topsporters in om met studenten in gesprek te gaan die de coronaperiode als een zware last ervaren. Dit meldt de gemeente Groningen. 

Deze week een week vol met activiteiten van Project Comeback. Bijvoorbeeld met volleybalster Laura Dijkema en kickbokser Sarèl de Jong. Sarèl de Jong weet als geen ander hoe moeilijk het is om met tegenslag om te gaan en de knop om te zetten. In de ring maar ook daarbuiten met o.a. een zware blessure. Het zorgde ervoor dat zij haar mindset moest aanpassen en een hele andere strijd aanging. Het bracht haar veel ervaring die zij graag deelt komende donderdag 16 december.

Oud-Donar speler

Speciaal voor internationale studenten is er een online sessie met oud-Donar speler Jason Dourisseau. Iedereen is welkom in deze Engelstalige sessie. Jason Dourisseau droomde van een mooie basketbal carrière in de NBA. Na vier jaar college basketball maakte hij als jonge twintiger de stap naar Europa om te gaan spelen in Duitsland, IJsland en daarna in Groningen. Bij Donar stond hij aan de basis van de meest succesvolle periode van de club. In tien seizoenen won hij elf prijzen met de club en was hij een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse competitie. Na zijn afscheid werd hij onderscheiden met de Erepenning van de gemeente Groningen. Dourisseau, altijd voorop in de strijd, een echte teamspeler en erg gedisciplineerd, is uitgegroeid van Amerikaanse gastspeler tot Groningse sportheld. Hij weet hoe het is om ergens nieuw te zijn, kent de eenzame momenten maar heeft hier een sociaal leven opgebouwd. Inmiddels is hij niet langer de speler, maar coacht hij studenten bij het Noorderpoort. Graag deelt hij zijn ervaringen met Nederlandse en internationale studenten over hoe het is om met tegenslagen om te gaan, onderdeel te zijn van een team en hoe de eigen ambities waar te maken.

Door: Nationale Onderwijsgids