Minister Van Engelshoven ziet stijgende lijn bij aanmeldingen pabo-studenten

Demissionair onderwijsminister Ingrid van Engelshoven meldt dat er meer pabo-studenten komen. Ook al is de instroom van de pabo’s dit jaar met 20 procent afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Dit meldt VOS/ABB.

De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij ondanks de forse daling ‘een constante licht stijgende lijn in de aanmeldingen ziet’. Dit jaar zijn er met 7700 aanmeldingen zijn er namelijk meer nieuwe pabo-studenten dan in het studiejaar 2019-2020 en daarvoor. Daarmee suggereert de minister dat er dit jaar een klein dipje was in het aantal aanmeldingen en dat het daarna weer gaat toenemen. 

Samenwerken

Minister van Engelshoven ziet dat dat de tekorten hoog blijven. Ze wijst erop dat pabo’s, schoolbesturen, sector- en vakorganisaties en het ministerie samen moeten optrekken om voldoende instroom te realiseren. In de brief staat dat het ministerie denkt aan ‘getrapte toelatingseisen’. Het is nu namelijk voor een deel van de aspirant-studenten te moeilijk om tot de pabo te worden toegelaten. 

Door: Nationale Onderwijsgids