Studie vastgoed en makelaardij erg populair, hogescholen gaan over op loting

De studie vastgoed en makelaardij is ontzettend populair onder (nieuwe) studenten. De vier hogescholen die de studie aanbieden gaan dan ook over op numerus fixus. Dat houdt in dat door middel van een selectieprocedure wordt bepaald wie er wordt toegelaten op de opleiding. Dit meldt RTL Nieuws. 

Anja Klomps, directeur economie en communicatie bij Fontys, ziet de toename van het aantal inschrijvingen bij vastgoed en makelaardij toenemen. In Eindhoven begonnen er vorig jaar 220 studenten, nu zijn het er al 382. 

Bij de drie andere aanbieders van de studie is het beeld hetzelfde. De opleidingen in Rotterdam (Hogeschool Rotterdam), Enschede (Saxion) en Groningen (Hanzehogeschool) groeien net zo hard. “Vanwege de enorme vraag hebben we een numerus fixus ingesteld. Studenten moeten wel een stageplek kunnen vinden”, aldus Klomps.

Volgens de Keuzegids hbo 2022 staat vastgoed en makelaardij in de top tien studies met het hoogste startsalaris. Starters kunnen 2786 euro bruto per maand verdienen. Ook staat de studie in het rijtje ‘hoogste kans op een baan’ helemaal bovenaan. 

Door: Nationale Onderwijsgids