Normal_5986

De toneelgroep ‘Wordt vervolgd' van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen speelt in juni het stuk ‘On Stage' over het thema groepsdruk. Dit stuk laat op een vermakelijke manier zien hoe er met groepsdruk omgegaan wordt in een televisiestudio door de reacties van verschillende personages te tonen . Het publiek wordt nadrukkelijk bij de voorstelling betrokken.

‘On Stage' wordt in juni gespeeld voor verschillende basisscholen in Leek en in de stad Groningen. Daarnaast wordt de voorstelling gespeeld voor de brugklassers van de locaties Nijeborg en Lindenborg van de middelbare school RSG de Borgen uit Leek.

Ook speelt de toneelgroep ‘Wordt vervolgd' een publieke voostelling in het Der AA Theater te Groningen. Deze voorstelling vindt plaats op vrijdag 17 juni om 20.00 uur. Iedereen is welkom. Kaarten kosten vijf euro en zijn 's avonds verkrijgbaar aan de deur.

De toneelgroep ‘Wordt vervolgd' bestaat sinds het schooljaar 2008-2009 en speelt educatieve voorstellingen voor basisscholen in en om de stad. Zo spelen ze elk jaar tijdens de Kinderboekenweek toneelstukken die geïnspireerd zijn op verschillende kinderboeken.

Aan het einde van elk schooljaar wordt een groot educatief toneelstuk opgevoerd. Het bijzondere van een dergelijke voorstelling is dat -door middel van workshops- ideeën van kinderen worden meegenomen bij het maken van de voorstelling. De kinderen zien dus hun eigen gedachtegoed terug in de voorstelling.