27 september: tweede digitale editie van Voor de Jeugd Dag

Op 27 september vindt de tweede digitale editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Ook dit jaar is de Kindercorrespondent de gastheer vanuit de Westergas in Amsterdam. In dit pittige jaar ging het vaak over het mentale welbevinden van kinderen en jongeren. Dat is dan ook het thema dat centraal staat. Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut.

Van iedereen is de veerkracht het afgelopen jaar op de proef gesteld. En tegelijkertijd hebben we ook weer ontdekt wat echt belangrijk is: kinderen en jongeren tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. En er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan.
 

Keuze uit ruim zestig workshops

Er zijn meer dan zestig workshops, zoals Persoonlijke verhalen, de virtuele Vissenkom en Gluren bij collega’s uit het werkveld. De deelnemer kiest zelf de programmaonderdelen die hij of zij wil volgen en neemt ook deel aan gesprekken, discussies en polls tijdens de sessies.
 

Wanneer

De negende Voor de Jeugd Dag vindt plaats op maandag 27 september 2021. Vanuit de Westergas in Amsterdam worden de meeste programmaonderdelen live uitgezonden. Deelname aan deze dag kost niets. Alleen tijd in ruil voor inspiratie.
 

Voor wie?

Deze dag is voor beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, zorg- en onderwijsprofessionals, raadsleden, ouders en jeugd bij elkaar.
 

Programma

Het programma is te vinden op Voordejeugddag.nl. Van tevoren inschrijven voor diverse programmaonderdelen is niet nodig. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids