Hanzehogeschool start nieuwe Associate degree-opleiding zonder tentamens

Op 1 september start de nieuwe Associate Degree-opleiding Mechatronica in de Smart Industry aan de Hanzehogeschool Groningen. De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Innovatie Cluster Drachten. Studenten van deze nieuwe opleiding werken vooral aan opdrachten uit de praktijk, samen met collega's van andere bedrijven. Dit meldt Hanzehogeschool.

Deze opleiding kent geen tentamens, de toetsing vindt plaats via praktijkopdrachten. Het Innovatie Cluster Drachten heeft een belangrijk een bepalende rol gehad in de totstandkoming en invulling van de opleiding. 
 

Werken en leren combineren

De Ad Mechatronica in de Smart Industry is een aanvulling op het portfolio van technische opleidingen van de Hanzehogeschool. “Door de opleiding aan te bieden, willen we een antwoord geven op de vragen uit de technische sector in Noord-Nederland.“ zegt Peta de Vries, Dean van het Insituut voor Engineering van de Hanzehogeschool. “Het is een opleiding die werken en leren op een prachtige manier combineert. Je kunt de werksituatie en vraagstukken uit het bedrijf (of stageplaats) inbrengen en daarvan leren. Toetsing vindt ook uitsluitend plaats met (beroeps)opdrachten. Als student is dit een heel waardevolle manier om werken en leren te combineren en het biedt bedrijven de hoogopgeleide technische professionals waar ze zo hard naar op zoek zijn.”
 

Informatieavond deeltijd Engineering

De studie Ad Mechatronica in de Smart Industry start op 1 september 2021. Meer informatie over de Ad Mechatronica in de Smart Industry en de informatieavond is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids