Normal_bouw
Studentenstad Groningen gaat fors aan de slag met het bouwen van nieuwe woonruimte voor studenten. De stad kampt met een zeer oververhitte woningmarkt, waar niet alleen de huidige inwoners onder te lijden hebben, maar ook (aankomend) studenten. 
Voor studiejaar 2023-2024 wordt daarom een woontoren gebouwd, speciaal voor studenten van de campus Healthy Ageing. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 
 

Woongroep

In de 19 verdiepingen moeten meer dan 250 studentenwoningen gerealiseerd worden, beschikbaar voor studenten van het Liberal Arts and Sciences-programma. Het gebouw gaat grote gemeenschappelijke keukens en studieruimtes krijgen, met bijvoorbeeld ook een dakterras en wasserette. Het idee hierachter is dat de studenten niet individueel leven in hun eigen woning, maar door elkaar veel te ontmoeten, ze automatisch een hechte band vormen en zodoende een sterke community zullen zijn met oog voor elkaar. 
 

Vrydemalaan

De Vrydemalaan in Groningen is al langer een plek waar de gemeente woonruimte creëert voor studenten en jongeren. In een eerder stadium werden hier al tientallen containerwoningen geplaatst, waar studenten voor in de rij stonden. 
De Vrydemalaan is gelegen naast het universitair ziekenhuis, het stadsstrand en vlakbij de campus. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids