HvA-studenten mogen studeren in een hotelkamer van The Student Hotel

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kunnen vanaf 3 mei studeren in speciale studiekamers in The Student Hotel Amsterdam. Ze kunnen de studiekamers alleen of met zijn tweeën boeken voor 1 of meer dagdelen per week. Amsterdam draagt 30.000 euro bij om deze proef mogelijk te maken. Dit meldt gemeente Amsterdam.

Veel Amsterdamse studenten geven aan dat thuis studeren in deze coronatijd behoorlijk veel stress geeft. Die studenten kunnen vanaf 3 mei terecht in de studiekamers van het Student Hotel. Zo hebben ze een rustige plek om online colleges te volgen en opdrachten te maken. Dit verkleint de kans op voortijdige uitval en bevordert hun mentale gezondheid. Amsterdam blijft samen met andere instellingen naar nieuwe mogelijkheden om studenten te ondersteunen.
 

Kwetsbare studenten

Ook de HvA vindt studentenwelzijn erg belangrijk en zet zich op verschillende manieren in om studenten extra ondersteuning te bieden als ze dat nodig hebben. De HvA heeft al eigen studentenwerkplekken, met name bedoeld voor kwetsbare studenten. De studiekamers zijn een goede aanvulling voor studenten die in deze periode dag in dag uit in dezelfde omgeving moeten zitten.
 

32 studiekamers

De proef met de studiekamers duurt tot en met 30 mei. Per dagdeel zijn 32 studiekamers beschikbaar. Amsterdam Mentaal Gezond (Thrive), de Hogeschool van Amsterdam en The Student Hotel kijken samen naar de effecten en het verloop van de proef. Na afloop is er informatie beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over het initiatief.
 

Mentale gezondheid

Amsterdam organiseert sinds het begin van de coronacrisis extra activiteiten en ondersteuning voor jongeren die worstelen met de gevolgen van de coronamaatregelen. In februari van dit jaar ging de website UpTalk! live, waar jongeren met zorgen of mentale problemen dagelijks terecht kunnen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids