Hogeschool Utrecht zoekt 400 docenten: forse toename studenten verwacht

Hogeschool Utrecht (HU) is een grote landelijke wervingscampagne gestart om maar liefst 400 nieuwe docenten, onderzoekers en ondersteuners te trekken. De hogeschool hoopt op deze manier de opgelopen corona-achterstanden weg te werken én de forse toename van het aantal studenten op te vangen. Dit melden Hogeschool Utrecht en het Algemeen Dagblad.

Er wordt maar liefst voor 280 fte aan nieuw personeel gezocht voor het collegejaar 2021/2022. Het is daarmee de grootste wervingscampagne in het bestaan van de HU. Het merendeel van de uren moet worden ingevuld door hogeschooldocenten.
 

Veel nieuwe collega's nodig

Heleen Cosijn, directeur Human Resources Hogeschool Utrecht, geeft op de website van de HU aan: ”We hebben snel veel nieuwe collega’s nodig. Door met meer docenten per student te werken, versterken wij al langere tijd de kwaliteit van ons onderwijs. Tegelijkertijd zien wij oplopende aanmeldingen van nieuwe studenten en hebben we minder studie-uitval.”
 

Geen tussenjaar of wereldreis

Die toeloop van studenten komt onder andere door de coronacrisis. Ook dit jaar zit een tussenjaar of een wereldreis er niet in. Studenten kiezen er daarom voor om meteen aan een studie te beginnen. Ook speelt volgens Cosijn een rol dat studenten die komend jaar aan een studie beginnen de helft van hun collegegeld vergoed krijgen.
 

Uitdaging

Sinds de HU alle vacatures via werkenbijhu.nl bekend heeft gemaakt, hebben zij al honderden reacties ontvangen, maar niet alle zijn even relevant. Of het gaat lukken om alle vacatures voor de start van het nieuwe collegejaar in augustus te hebben ingevuld, is volgens Cosijn spannend. “We vissen met alle hogescholen en universiteiten in dezelfde vijver en hebben allemaal dezelfde opdracht. Dus het is een zeer grote uitdaging, maar daar hou ik van.”
 

Door: Nationale Onderwijsgids