Normal_5659

Op woensdagochtend 11 mei kunnen medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool Groningen samen met een aantal genodigden genieten van een echt Fairtrade ontbijt.

Het ontbijt wordt -als het weer het toelaat- vanaf 10.30 uur buiten geserveerd op het HanzeForum aan het Zernikeplein. Het ontbijt vindt plaats ter ere van het feit dat de hogeschool de titel ‘Eerste Fairtrade Hogeschool van Nederland' heeft gekregen.

Liesbeth Gort, jurylid van Fairtrade Gemeente, reikt tijdens het ontbijt officieel de titel uit aan de voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, Henk Pijlman.

De Hanzehogeschool Groningen is al geruime tijd bezig om fairtrade producten een permanente plek te geven in de hogeschool. Tijdens evenementen als de Open Dag en de Hanze Kick Off worden fairtrade ijs, bananen en bonbons met daarop Fairtrade Request stickers uitgedeeld.

Tijdens diverse lezingen geeft de hogeschool ook inhoudelijk meer informatie over de impact van fairtrade.

De Hanzehogeschool Groningen is de eerste Fairtrade Hogeschool van Nederland. Vier andere hogescholen en universiteiten zijn hard op weg om deze eervolle titel ook te behalen.