3000 scholieren komen online sfeerproeven op de Hanzehogeschool

De HanzeXperience is dit jaar online. Dit evenement is voor veel leerlingen de eerste kennismaking met studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. Op donderdag 8 april en dinsdag 13 april oriënteren ruim 3000 leerlingen uit havo 4 en vwo 5 zich op onze opleidingen. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

De HanzeXperience biedt scholieren een overzicht van de verschillende opleidingen. Ze bekijken er welke studie bij hen past en de workshops geven een beeld van hoe studeren er in de praktijk uitziet. Voor de meeste scholieren uit havo 4 en vwo 5 is dit de eerste stap in het maken van een goede studiekeuze en de eerste kennismaking met de Hanzehogeschool. De scholieren komen van 41 verschillende scholengemeenschappen uit het noorden: Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel. Verdeeld over twee dagen doen ruim 3000 leerlingen vanuit school of vanuit huis mee.

Dit jaar geheel online

Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is om een programma in de Hanze-gebouwen te organiseren, is een online programma samengesteld. Na de gezamenlijke kick-off volgen de scholieren een workshop onder begeleiding van studenten. De deelnemers konden kiezen uit achttien verschillende workshops. Na de centrale afsluiting en een gezamenlijke Hanze-Quiz worden de vervolgstappen in de studiekeuze aangeboden.

Het maken van de juiste studiekeuze

Om de juiste studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de mogelijkheden. Een opleiding moet immers bij je passen. Om te zorgen dat een scholier ook in deze bijzondere tijden een goede studiekeuze maakt, biedt de Hanzehogeschool verschillende online én offline mogelijkheden voor oriëntatie op een opleiding. In deze routekaart staan de stappen die leiden naar een goede studiekeuze. Op www.hanze.nl/opendagen staat een overzicht van de evenementen van de Hanzehogeschool.

Door: Nationale Onderwijsgids