RIVM: Naar verhouding meer besmettingen onder kinderen en jongeren

In de week van 2 tot en met 9 maart kregen 31.959 mensen een positieve testuitslag, ongeveer even veel als de week daarvoor. Bij mensen jonger dan 25 jaar is naar verhouding een stijging van het aantal positieve coronatesten te zien. Dit meldt het RIVM.

Ruim 360.000 mensen lieten zich afgelopen testen, een stijging van bijna 14 procent in vergelijking met de week ervoor. Mensen in de leeftijdsgroep 30 tot en met 39 jaar lieten zich het vaakst testen in de afgelopen week, gevolgd door mensen in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar. Het percentage positieve testen nam af van 8,9 procent een week eerder naar 8,1% in de afgelopen week.
 

Meer besmettingen onder kinderen en jongeren

Bij mensen jonger dan 25 jaar is een stijging te zien van het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 24 jaar is de grootste stijging van het aantal positieve coronatesten te zien. Daarnaast is er een stijging te zien in de leeftijdsgroepen van 13 tot en met 17 jaar en 0 tot en met 12 jaar. In de overige leeftijdsgroepen is het aantal positieve coronatesten lager dan de week ervoor. 
 
Het reproductiegetal blijft rond de 1 hangen. Alleen als dit getal volledig onder de 1 is, neemt het aantal besmettingen met het coronavirus af. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids