Normal_5106

Tijdens de 24e Patiëntencontactdag van de opleidingen Biometrie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Creatieve Therapie en Verpleegkunde van Hogeschool Zuyd (HZ), is vorige week woensdag 23 maart jongstleden de Jan Seelenprijs uitgereikt aan het Steunpunt Mantelzorg Maastricht, zo meldt de HZ vandaag.

Doel van het organiseren van de Patiëntencontactdag is om het contact te bevorderen tussen de cliënt en de studenten van de organiserende opleidingen. De studenten kunnen tijdens deze dag namelijk kennis maken met ervaringsdeskundigen en ook krijgen ze een indruk van wat een patiëntenorganisatie inhoudt en wat de meerwaarde hiervan is.

Jaarlijks wordt tijdens de Patiëntencontactdag ook de Jan Seelenprijs uitgereikt aan een patiëntenorganisatie die zich in de ogen van de organisatie op een bijzondere manier verdienstelijk maakt. Ieder jaar kiest een opleiding van de faculteit Gezondheid en Zorg of de faculteit Gezondheid en Techniek een organisatie aan wie deze prijs wordt toegekend.

Zodoende nomineerde de opleiding Fysiotherapie het Steunpunt Mantelzorg Maastricht, dat dit jaar voor het eerst deelnam aan de Patiëntencontactdag, voor de Jan Seelenprijs. Pia Bronckhorst nam als afgevaardigde en mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis Zuid-Limburg de prijs in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Gijs van Oorsouw.

De Jan Seelenprijs is een eerbetoon aan de op jonge leeftijd overleden docent Jan Seelen en bestaat uit een geldbedrag van 250 euro.