ISO blij met hart voor studenten in coronadebat

Zowel tijdens het coronadebat van 24 februari, als bij de behandeling van het Nationaal Programma Onderwijs hebben verschillende Kamerleden zich sympathiek opgesteld tegenover studenten en een spoedige openstelling van het hoger onderwijs. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is blij dat het kabinet aangesproken wordt op het niet bieden van perspectief aan studenten en ziet de inzet van de kamer als een goede stap voorwaarts. Dit meldt het ISO.

ISO-voorzitter Dahran Çoban: “Het is fijn om te zien dat de Tweede Kamer studenten een hart onder de riem wil steken, zeker nu we merken dat het mentale welzijn van studenten steeds verder onder druk komt te staan. Hoe eerder we kunnen opschalen in het fysieke onderwijs, hoe beter.”

Tijdens de spreektijd van partijen uitten Kamerleden warme woorden richting studenten en de problemen waar zij in deze crisis mee kampen. Daarbij nam de kamer met algemene stemmen twee moties aan om grotere stappen te zetten in het openstellen van het hoger onderwijs. De studentenorganisatie mist deze handreikingen vanuit het kabinet en waardeert het dat Kamerleden de bewindspersonen hierop bijsturen. “Beloftes en mooie woorden bieden op het moment niet genoeg perspectief meer voor studenten die als sinds maart thuis zitten”, aldus Çoban. “Ik hoop dat de inzet van de kamer zorgt voor grotere stappen richting het openstellen van het hoger onderwijs, er moet licht aan het einde van de coronatunnel komen.”

Door: Nationale Onderwijsgids