Normal_5034

Zes studenten van NEWb Radio in Rotterdam wagen zich vanaf komende zaterdag zes dagen lang aan een radiomarathon als onderdeel van de radio538-actie voor Warchild. Met de actie wordt er geld opgehaald om hulp te bieden aan kinderen die getroffen zijn in oorlogsgebieden.

De radiomarathon is een initiatief van studenten van het leerwerkbedrijf NEWb van de opleiding Media en Entertainment Management. Met dit initiatief gaat Hogeschool Inholland Rotterdam in op het verzoek van radio538 om in actie te komen voor Warchild.

De radiomarathon wordt op de Open Dag van 26 maart om 12.00 uur (Plaza, eerste etage) feestelijk geopend in Rotterdam. In de week daarop wordt er uitgezonden vanuit de radiostudio van de hogeschool op de zevende etage.

Tijdens de marathon kunnen tegen betaling verzoeknummers worden aangevraagd en studenten kunnen hun oude mobiele telefoon inleveren. Alle het ingezamelde geld gaat naar Warchild. De radiomarathon duurt tot vrijdagmiddag 1 april (17.00 uur).

Social Media
Webcams volgen de verrichtingen van de studenten en ook andere crossmediale middelen worden ingezet voor een brede support: Twitter, Facebook en e-mail. De actie is te volgen via het studentenradiostation NEWb Radio.

NEWb is het leerwerkbedrijf van het Domein Communicatie, Media en Muziek. In projectgroepen voeren studenten opdrachten uit voor externe opdrachtgevers.

Klik hier voor meer informatie.