Normal_5049

Twee teams van Inholland Alkmaar hebben zich vrijdag ingezet voor maatschappelijke organisaties in de regio. Dit gebeurde in het kader van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Acht medewerkers en een student gingen aan de slag bij woon- en zorgcentrum De Nieuwpoort in Alkmaar, om daar een oud-Hollandse spellenmiddag met de bewoners te begeleiden. Er werden acht spellen gedaan, van vlotbruggen tot ringsjoelen, met een groep van zo'n zestig oudere bewoners. De middag werd afgesloten met een prijsuitreiking.

Tuinieren in Oudkarspel
Een team van Facilitaire Zaken stak de handen uit de mouwen bij leef- en werkgemeenschap De Kleine Ark te Oudkarspel, waar acht (jong)volwassenen met een verstandelijke handicap wonen. In hun winkeltje verkopen de bewoners onder andere hun eigen verbouwde biologische groenten en fruit, evenals openhaardhout, eieren en zelfgemaakt keramiek.

Na een introductie van de Kleine Ark hebben de medewerkers samen met een aantal bewoners een prachtig tuinpad gerealiseerd. Door middel van dit tuinpad kunnen de bewoners de groentetuin gemakkelijker bereiken. Daarnaast zijn de kozijnen van de werkplaats geschilderd.

"Hogeschool Inholland Alkmaar voelt zich sterk verbonden met de regio, en wil ook op dit soort dagen graag een bijdrage leveren," zegt Alex de Jager, manager Externe Betrekkingen in Alkmaar.