LSVb: geef elke student een extra studiejaar, studievertraging of niet

Gistermiddag werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer een extra studiejaar wil voor studenten met studievertraging. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is blij met de stap, maar wil dat elke student een extra studiejaar kan krijgen. Dit meldt de LSVb.

Voorzitter Lyle Muns: “Door de coronacrisis lopen studenten inkomen mis, studievertraging op en missen ze een belangrijk deel van hun studietijd. Met deze steun doe je wat voor studenten met studievertraging, maar vallen de meeste studenten buiten de boot.”

Aanstaande dinsdag komt de LSVb naar buiten met haar eigen voorstel om studenten te compenseren voor de coronacrisis. Met een Kamermeerderheid in zicht voor studenten met studievertraging heeft de studentenvakbond goede hoop op meer steunmaatregelen voor studenten. Muns: “Tot nu toe zagen we met de steunmaatregelen dat studenten telkens het onderspit delfden. Stapsgewijs lijkt er een groter bewustzijn te komen dat er meer gedaan moet worden. Maar we zijn er nog niet. Elke student heeft last van de coronacrisis, dus er moet ook voor iedereen steun komen.”

Door: Nationale Onderwijsgids